Regulament Intern

-Sunteti obligati sa respectati Regulamentul serverului, Regulamentul Departamentelor, Regulamentul Intern cat si toate celelalte reguli impuse de lider sau sublider.
-NU reclamati un coleg din LSPD pe panel, in schimb trimiteti un PM liderului sau contactati-l in joc pentru a rezolva problema, santiunea aferenta va fi faction warn.
-Sunteti obligati sa ascultati in totdeauna de un grad superior. Cei care nu asculta de un rank superior vor fi sanctionati dupa caz, putand fi chiar demisi.
-Pentru nelamuriri, propuneri sau probleme veti anunta liderul sau subliderul.
-Nu cereti rank liderului sau subliderului.
-Este interzisa folosirea comenzilor PD in scopuri personale sau pentru distractie. Sanctiunea pentru acest lucru este faction warn sau demitere dupa caz.
-In functie de gravitatea faptei, liderul sau subliderul isi rezerva dreptul sanctiona un membru cu rank down, avertisment verbal, faction warn (FW), demitere (cu sau fara FP - in cazuri grave se va aplica 60/60 FP chiar daca membrul are cel putin 2 saptamani in factiune) pentru incalcarea regulilor scrise si nescrise.
-O dovada este valabila timp de 24 de ore. O reclamatie nu este valabila daca dovada este mai veche de 24 de ore.
-De asemenea, puteti acorda o amenda / confisca un permis timp de 24 de ore din momentul faptei.
-Persoanele inactive de 3 zile care nu si-au facut cerere de inactivitate pe forum vor fi demise.
-Orice politist care va fi prins incalcand regulile de circulatie va fi sanctionat de catre alt politist. In cazul in care refuza confiscarea permisului / platirea amenzii va primi Faction Warn.
-Folosirea comenzii /ta pe un jucator ce nu detine wanted va fi sanctionata cu avertisemnt verbal la prima abatere si faction warn la a doua abatere.
-De asemenea, arestarea unui suspect fara drept de predare poate fi sanctionata cu demitere.
-Sedinta se va tine in ultima duminica din luna la ora 22:00 - prezenta nu este obligatorie.
-Dupa ce incepe sedinta, nimeni nu vorbeste neintrebat peste lider/co-lider, cei care incalca regula vor primi Faction Warn
-In timpul sedintei sunteti obligati sa aveti telefoanele oprite. Cine vorbeste la telefon in timpul sedintei primeste Faction Warn.
-Nu aveti voie sa stati AFK fara acordul liderului sau subliderului, cine incalca regula va primi Faction Warn.
-Aveti nevoie de o cerere pentru rank-up pentru a primi rank, cine nu are nu primeste.
-Falsificarea dovezilor va fi sanctionata cu uninvite.
Comanda /fvrespawn poate fi folosita doar in urmatoarele situatii: cand cineva cere FVR (nu e nevoie sa dati din 2 in 2 secunde, ati dat o data, e de ajuns, nu trebuie sa dati FVR la cererea fiecarui player in parte), cand nu mai sunt vehicule la HQ, in momentul in care ati abandonat un vehicul al factiunii. Cel mai corespunzator este sa anuntati pe /d, un numar minim de secunde ar fi 5.
*Abuzul folosirii comenzii /fvrespawn sau folosirea aiurea a comenzii va fi sanctionata cu Faction Warn sau in anumite cazuri cu UNINVITE.
*Nu folositi comanda doar pentru ca vehiculul vostru a fost furat, exista si alte departamente, se pot folosi si alte vehicule in urmarirea suspectilor.
Comanda poate fi folosita de catre staff-ul factiunii (testeri) si totodata de urmatorii membri: Mario, Felix, Lexi.
*Cine foloseste /fvrespawn in afara membrii responsabili va primi Faction Warn. Membrii de rank 5 pot acorda /fvrespawn, doar daca responsabilii/staff-ul nu sunt on si mai intai de a acorda /fvr trebuie sa verifici daca nu e nimeni online dintre staff/membrii responsabili.

Alte reguli:

-Nu va certati pe [/d] sau [/r]. Acest lucru va atrage dupa sine sanctiuni grave, riscand chiar sa fiti demisi.
-Neplacerile aduse unui player sau coleg precum (spam, blocaj in trafic, etc) vor fi sanctionate cu Avertisment Vebal.
-Jignirile usoare aduse unui player sau unui coleg vor fi sanctionate de asemenea cu Avertisment Vebal.
-Darea de mita / tentativa pentru a fi retrasa o reclamatie va fi sanctionata cu Faction Warn.
-Limbajul vulgar poate fi sanctionat cu Faction Warn sau Uninvite.
-Furtul vehiculului unui player / coleg va fi sanctionat cu Faction Warn.
-Folosirea comenzii /call 112 aiurea, doar pentru amuzament va fi sanctionata cu faction warn.
-Nu aveti voie să va jucati cu armele din dotare.
-Nu aveţi voie sa faceti afaceri pe /r. Cine incalca regula va primi Faction Warn.
-Nu aveţi voie sa faceti spam sau sa folosiţi caps-lock pe /r. Cine incalcă regula va primi Faction Warn. (liderului / subliderului le este permis in anumite situatii).
-Nu intrebati de rank-up / clear fw. Cine incalca regula va primi Faction Warn sau rank down.
-Puteti detine orice job legal. Cine este prins cu job ilegal (Car Jacker, Arms Dealer, Drugs Dealer) va fi sanctionat cu Faction Warn.
-Este interzis sa aveți asupra voastra materiale si droguri, sanctiunea afereta pentru acest lucru este Faction Warn.
-Comenatrii aiurea in reclamatie vor fi sanctionate cu faction warn, este de ajuns sa postati dovada sau sa va spuneti parerea in mod civilizat.
-Insultele, jigniriile dar si Injuriile in titlul videoclipului incarcat drept dovada vor fi sanctionate cu avertisment verbal sau faction warn, in functie de situatie.
-Odata facuta o reclamtie unui jucator la factiune, liderul poate raspunde la aceasta in maxim 72 de ore, iar reclamatul poate aduce dovezi in maxim 24 de ore. Daca nu va prezentati dovezile in maxim 24 de ore veti fi sanctionati.
-Cand raspundeti la o reclamatie pe panel, trebuie sa aveti un limbaj decent. Daca faceti spam sau luati la misto, jigniti, injurati jucatorul care v-a raportat, veti fi grav sanctionati.
-Somatiile in jail se acorda odata la 20 de secunde, intr-un interval de un minut. Dupa a treia somatie mai asteptati 20 de secunde de la acordarea acesteia sau riscati sa primi faction warn.
-Somarea unui jucator fara drept de predare de minim doua ori va fi sanctioanta cu avertisment verbal sau faction warn, in functie de situatie. In unele cazuri se poate ca politistul sa nu fie sanctionat, in caz ca a primit wanted recent sau alte situatii complicate.
-Cand somati un player sa se predea si acesta spune 'Da' sau da G la masina, acesta va fi dus la arrest. Daca a primit 3 somatii, iar acesta a dat G la masina, nu acordati kill, abaterea de la aceasta regula se sanctioneaza cu AV / FW. E clar ca se preda daca se afla pe G. Nu trebuie sa se afle la milisecunda pe G.
-Este interzis pentru un politist sa omoare un jucator (cu sau fara wanted) cu spray-ul, sanctiunea pentru incalcarea regulii va fi AV la prima abaterere si FW la urmatoarele abateri.
-Politistii nu au voie sa ajute playerii sa faca quest-uri precum "omoara x politisti", sanctiunea pentru incalcarea regulii va fi AV la prima abaterere si FW la urmatoarele abateri.
-Daca un jucator cu wanted se afla intr-un hq de departament (lspd/lvpd/sfpd) la celulele din jail si are drept de predare, ii acordati direct /arrest fara somatii, in caz contrar veti fi sanctionati cu faction warn daca il somati si ii acordati kill.

Reguli cu privire la amenzi:

-Un politist poate amenda un civil pentru faruri stinse dupa ora 20:00, NOS sau nepurtare casca. Pot fi sanctionati pentru incalcarea regulilor de circulatie doar playerii care nu au wanted. Inainte de a-i corda amenda, comporti-va civilizat si explicat-i de ce a fost oprit, cine incalca aceasta regula va primi faction warn.
-Dupa ce ati acordat amenda, jucatorului ii va aparea un mesaj informativ ca a primit o amenda si suma exacta pe care o are de plata, daca acesta nu stie exact cum sa plateasca amenda, ii puteti spune sa foloseasca comanda /accept ticket.
-Daca jucatorul nu plateste amenda pe loc (refuza sau fuge), politistul are dreptul de a-i acorda wanted 3 -„Neconformare ordin” cu drept de predare.
-In cazul in care civilul nu are suficienti bani la el pentru a plati amenda, politistul are dreptul de a-i acorda wanted 3 ''Neconformare ordin''.
-Daca doriti, va puteti deplasa cu jucatorul la un ATM sau Bank pentru a scoate suma necesara platirii amenzii, insa nu este obligatoriu. Daca acesta refuza, politistul are dreptul de a-i acorda wanted-ul „Neconformare ordin”. -Daca jucatorul nu are destui bani nici in banca pentru a plati amenda atunci va primi wanted-ul ,,Neconformare ordin".
-Amenzile se pot aduna, de exemplu pentru faruri stinse dupa ora 20:00 (50.000$) si NOS (50.000$) suspectul va fi amendat cu 100.000$, insa aveti obligatia de a-l informa ca va fi amendat pentru amebele infractiuni.
-Nu aveti voie sa amendati un jucator caruia i-ati acordat wanted 3 "Neconformare Ordin".
-Nu aveti voie sa amendati jucatorii aflati in Jail.
-Este interzis sa acordati amenzi in apropierea unor zone folosite pentru job-uri (fisherman, puncte livrare/incarcare trucker).
-Este interzis sa le acordati amenzi celor ce au exam.

* Amenzile pot fi acordate doar jucatorilor ce au level 4+;
Daca surprindeti un civil conducand cu farurile stinse dupa ora 20:00, ii puteti acorda amenda in valoare de 50.000$.
Daca surprindeti un civil conducand cu NOS, ii puteti acorda amenda in valoare de 50.000$.
Daca surprindeti un civil conducand fara casca pe cap (bicicleta, motor, scuter sau ATV), ii puteti acorda amenda in valoare de 50.000$.

Reguli cu privire la confiscarea permiselor:

-Pot fi sanctionati pentru incalcarea regulilor de circulatie doar playerii care nu au wanted.
-Se considera condus neregulamentar atunci cand jucatorul trece cu masina in proportie de 80% sau mai mult pe celalalt sens de mers. Tot condus neregulamentar este si atunci cand acesta foloseste iarba, nisipul sau alte lucruri pentru a avea o scuza ca nu a circulat pe contrasens.
-Se considera condus regulamentar atunci cand acesta este in totalitate pe banda sa sau chiar cand trece foarte putin pe banda opusa.
-Se considera condus regulamentar atunci cand acesta taie benzile la un unghi de 90 de grade.
-Se considera tot condus regulamentar atunci când acesta folosește iarba, nisipul etc. de pe sensul său de mers.
-Nu aveti voie sa confiscati carnetele de condus pentru cele mai banale motive.
-In caz ca prindeti un membru dintr-un departament pe contrasens (cu masina personala / free), il puteti soma pentru a-i confisca licenta de condus. Daca acesta refuza confiscarea licentei de condus, ii puteti face o reclamatie la factiunea respectiva si va fi sanctionat cu Faction Warn.
-Atunci cand sanctionati pe cineva (orice sanctiune) sunteti obligati sa-i spuneti si motivul.
-Licente de condus pot fi confiscate de la orice level, insa level 1-2 nu se vor contoriza ca punct la raport pe panel, iar jucatorii de level 1-2 ce au licenta confiscata nu mai trebuie sa astepte 2 ore pana cand vor putea da din nou exam.

Informatii ajutatoare pentru confiscarea permiselor:

xllgYBs.png

Alte informatii utile:
-Daca suspectul nu raspunde cand este intrebat daca se preda, atunci politistul are dreptul doar sa-l omoare dupa 3 somatii.
-Daca suspectul spune ca nu se preda, atunci politistul are dreptul sa-l omoare.
-Daca suspectul spune ca se preda iar apoi fuge pe jos de politist, atunci politistul are dreptul sa-l omoare dupa cele 3 somatii.
-Daca suspectul spune in prima faza ca nu se preda sau fuge pe jos de politist, iar mai apoi se razgandește și dorește sa se predea, politistul are dreptul sa-l omoare.
-Daca suspectul spune ca nu se preda și fuge cu un vehicul, atunci politistul are dreptul sa-i dea wanted pentru ----- Runner dupa 3 somatii.
-Daca suspectul nu raspunde cand este intrebat daca se preda și fuge cu un vehicul, atunci politistul are dreptul sa-i dea wanted pentru Runner dupa 3 somatii.
-Daca suspectul spune ca se preda iar apoi fuge cu un vehicul de politist, atunci politistul are dreptul sa-i dea wanted pentru Runner dupa 3 somatii.
-Daca suspectul ucide un politist, atunci acesta va primi wanted cu motivul cop kill fara drept de predare.
-Daca suspectul are wanted (1+) si ataca un politist, atunci acesta va primi wanted cu motivul cop attack fara drept de predare.
-In cazul in care sunteti atacat de mai multi jucatori, acordati tuturor jucatorilor wanted 3 cop attack, deoarece in cele mai multe cazuri nu se observa cine v-a omorat si riscati sa fiti sanctionati cu faction warn.

*Suspect (in acest caz) = orice jucator cu wanted 1+.
*Daca un suspect cu drept de predare este AFK (pe ESC), politistul il poate omori fara 3 somatii indiferent de wanted-ul avut.

-Puteti acorda wanted in maxim 10 minute dupa comiterea faptei, recomandat ar fi sa acordati cat mai repede wanted, in 4-5 minute, verificati repede dovada si daca sunteti siguri actionati, nu verificati 10 ani dovezile, e aiurea ca un jucator sa se trezeasca dupa 15-20 de minute cu wanted.

-Daca sunteti atacati cu pumnii / picioarele trebuie sa va fi scazut minim 15 HP pentru a putea acorda wanted, altfel riscati sa primiti Faction Warn.

- Daca un jucator intra cu masina de mai multe ori in vehiculul in care va aflati sau provoaca damage masinii (cu pumnii / picioarele) in care va aflati, trebuie sa va fi scazut aproximativ 150 - 200 HP la vehicul pentru a putea acorda wanted, in anumite situatii se poate acorda si pentru mai putin HP. ~150 HP (Cand aveti de exemplu 350 hp si intra intentionat ca sa va bubuie) Nu acordati wanted doar pentru doua-trei lovituri.

*Regula extrasa din regulamentul server-ului*

- Este interzis sa stergeti dovezile (filmari / imagini) puse intr-o reclamatie in mai putin de 3 zile de la deschiderea unei reclamatii.

Nerespectarea skin-ului duce la primirea unui Faction Warn.

Skinurile in functie de rank:
WES9YkT.png
* Doar fetele poartă skinul de fată, cine este prins cu skin de fată sau un alt skin necorespunzător primește fără discuții Faction Warn.
Rank 6/7 poate sa poarte orice skin.

Comenzi utile ale factiunii:
Spoiler Show

Modele de somatii pentru membri:
Spoiler Show

Vehiculele factiunii
-Nu folositi vehiculele de politie in scopuri personale (job-uri), in caz contrar veti fi sanctionati cu Faction Warn.
-Este interzis sa tunati sau sa schimbati culoarea masinii. Cine incalca aceasta regula va primi Faction Warn.

HPV1000 - Rank 1+
Police Car - Rank 1+
Police Maverick - Rank 2+
Police Ranger - Rank 2+
Police Maverick - Rank 2+
Police Infernus - Rank 3+
SecuriCar - Rank 3+
Enforcer - Rank 4+
Police Infernus - rank 2+
S.W.A.T Van - rank 5+